Tortellini cu ricotta si spanac si sos de trufe

Tortelini-38294

Paste prospete, sos de trufe şi smântână. Pe cât de bine sună pe atât sunt de gustoase. Să vă mai spun că sunt gata maxim 10 minute?

De fiecare dată când gătesc pastele astea mă apucă dorul de Italia, de Toscana, de mâncarea lor (şi de prosecco, hihihihi), de peisajele şi locurile frumoase de acolo de nu vă spun.

Dar mai bine hai să vă spun de reţeta asta:

 

Ai nevoie de:

  • Paste proaspete – 1 pungă
  • Sos de trufe (salsa tartufata) – 2 linguri
  • Smântână pentru gătit sau frişcă lichidă – 100ml

Metodă:

 Se pune la fiert o oală mare cu apă şi se sarează suficient. Este foarte important să săraţi bine apa în care fierb pastele pentru că este singurul moment în care ele îşi iau gust şi se condimentează. Puneţi şi capacul pentru ca apa să fiarbă mai repede.

Când apa a început să clocotească aruncaţi pastele şi lăsaţi-le la fiert cca 2 minute. Atunci când lucrezi cu paste proaspete este bine să ştii că ele nu necesiită mai mult de 2 minute pentru a fi al dente. De această dată eu am folosi tortellini cu ricotta şi spanac, dar la fel bine puteti folosi tagliatele sau orice alte paste preferaţi.

Cât timp se fierb pastele încingeţi o tigaie şi puneţi cele două linguri de sos de trufe şi lăsaţi să se încălzească bine, nu mai mult de 30 de secunde. Adaugaţi smântâna, condimentaţi cu piper după gust şi lăsaţi să dea un clocot două.

Când pastele sunt al dente strecuraţi-le şi aruncaţi-le peste sosul de trufe. Adăugaţi o lingură din apa în care au fiert pastele, amestecaţi şi gata.

Nu numai că este cea mai rapidă reţetă de paste, dar este atât de gustoasă încât nu veţi mai vrea să cumpăraţi sosuri pentru paste gata preparate niciodată. Promit!

 Bucuraţi-vă!

Tortelini

Tortelini

Cook: Simona & Petru
Foto: Ionela

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns