Varza de Bruxelles – Sote

Din categoria mancare fara pretentii dar duoamneeee cat de buna poate sa fie cu doar cateva ingrediente. Pentru mine asta a fost prima data din viata mea cand am mancat varza de Bruxelles, asa ca nu m-am legat la cap cu o reteta prea complicata.

Varza de Bruxelles - Sote

Varza de Bruxelles - Sote

Ai nevoie de:

  • Varza de Bbruxelles – 500g
  • Ulei de masline
  • Usturoi – 3-5 catei
  • Otet balsamic
  • Sare si piper

Am pus uleiul de masline intr-o tigaie –  preferabil o tigaie de fonta pe care sa o poti baga mai tarziu in cuptor. Eu nu am, asa ca am folosit o tigaie normala. Dar in primul rand da drumul la cuptor sa se incinga. Curata varza de frunzele exterioare, taie cotorasul si apoi fiecare varzuca in jumatati. Aranjeaza varzuca in tigaia in care ai pus ulei cu jumatatea taiata in jos, arunca peste ele usturoiul tocat impreuna cu sarea si piperul. Lasa-le asa pe foc pana cand incep sa prinda o culoare maronie. Apoi muta-le intr-o tava, stropeste-le cu otet balsamic si baga-le la cuptor timp de 20 de minute avand grija sa le mai agiti din cand in cand. Dupa 20 minute vei avea o varzuca aromata pe care o poti stropi cu jumatate de lamaie.

Foto & Text: Ionela Stoica

_STI8706_s

_STI9228_s

_STI9290_s

Varza de Bruxelles - Sote

image_pdfimage_print

2 comments

Lasă un răspuns