Vinete la cuptor cu iaurt

Reteta asta de vinete mi-a intrat in cap dupa ce anul trecut mi-a tot aparut in newsfeed-ul de la facebook. O facuse Exarhu, povestite fireste cu stilu-i caracteristic. Zilele astea mi-a tot aparut din nou prin fata ochilor si zau ca isi  merita celebritatea. Sunt absolut fabuloase, delicioase si vezi mai jos cat sunt de usor de facut.

Vinete cu iaurt

Vinete cu iaurt

Pentru o portie ai nevoie de:

  • Vinete lunguiete – 1 buc.
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • Iaurt grecesc 150 g
  • Menta uscata – 1/2 lingurita
  • Usturoi – jumatate de catel de usturoi
  • Suc de lamaie
Sos de iaurt cu usturoi

Sos de iaurt cu usturoi

Pune mana si taie vinetele in jumatate pe lungime. Cresteaza-le cam 2 cm cu un cutit apoi stropeste-le cu ulei de masline – fara sa te zgarcesti. Arunca sare si piper pe ele si apoi baga-le la cuptor pana se rumenesc – undeva la 45 de minute – 1 ora, depinde de cuptor. Acum amesteca iaurtul, musai sa fie grecesc, cu o lingura de ulei de masline, sare, piper, sucul de la un sfert de lamaie (sau mai mult, cum iti place), usturoiul dat pe razatoarea aia fina si menta uscata. Amesteca-le si baga-le la frigider pana sunt gata vinetele.

Cand lunguietele sunt gata imbraca-le cu sosul de iaurt. Poti sa le pui si ceva boabe de rodie daca vrei. Si cam atat.

Foto & Text: Ionela Stoica

Vinete cu sos de iaurt

Vinete cu sos de iaurt

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns