Vinete umplute cu sardine

Stuffed aubergines3

Imi plac la nebunie retetele simple, delicioase si rapide! Pana de curand aveam in portofoliul meu culinar, 3-5 retete (da, oualele fierte si cartofii prajiti se numara printre ele) si nu-mi e rusine sa recunosc ca imi plac retetele simple, cu ingrediente de baza, pentru care nu trebuie sa mergi pana in gradina ursului sau sa escaladezi munti ca sa le gasesti. 

Ingrediente:

  • 2 vinete medii  coapte
  • 1 conserva sardine in sos de rosii
  • 4 catei de usturoi (sau mai mult, nu e ca si cum poti pune vreodata prea mult usturoi)
  • 100 ml apa calda
  • 50g cascaval ras
  • 5-6 mozzarella mici
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata
  • cateva rosii cherry 
  • busuioc
  • sare
  • piper

Metoda:

Taie vinetele pe mijloc astfel incat sa ai 2 jumatati, ca doua barcute. Din barcute scoate pulpa, dar cu grija pentru ca pe margine sa mai ramana un cm. de pulpa (urmeaza sa fie umpluta). Pulpa scoasa trebuie sa o tai cubulete si sa  o soteazi cu ceapa si usturoiul, peste care toarna 100 ml apa, un praf de sare, piper si busuioc. Cand s-a mai dus din apa adauga conserva de peste si amesteca cateva minute. 
Pune intr-o tava cu hartie de copt barcutele pe care le umpli cu sosul facut mai sus. Peste sos pune felii de mozzarella si jumatati de rosii cherry. Inveleste tava cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor timp de 30 – 40 minute la 180°C. Dupa ce le-ai scos din cuptor presara peste ele cascavalul ras si serveste-le!
O nebunie!

Stuffed aubergines8

Stuffed aubergines9

Cook: Irina Mihart
Text: Ionela Stoica
Foto: Ionela Stoica
Inspiratie: Laura Adamache

image_pdfimage_print

Lasă un răspuns